juli 16, 2017

Vinduespudser tips og tricks

Stor guide: Alt hvad du bør vide om vinduespudsning!

Det kan godt være en udfordring at holde sig opdateret på sådan noget som vinduespudsning, eller på erhverv i det hele taget. Måske skulle man tro, at vinduespolering ikke forandrer sig længere, og at det er lige til at gennemskue, hvordan det skal udføres. Men hvis det forholdt sig sådan, ville der jo ikke være så mange vinduespudsere på markedet, som der faktisk er i disse dage. Og hvad vigtigere er: der er markant forskel på det arbejde, som bliver udført.

Især denne sidste, vigtige pointe er grunden til, at vi har valgt at udforme denne guide til dig. Som forbruger af vinduespudsning har du ret til at være oplyst omkring emnet, og hvad du kan gøre for at blive godt betjent. Man kan på en måde sige, at vi hjælper dig til at spare dig selv for en masse besvær og skuffende oplevelser, så du i stedet kan komme ud og finde lige den vinduespudser, der er rigtig for dig.

Med de ord vil vi ønske dig god læsning, og du er naturligvis altid velkommen til at tage kontakt til os for at få rådgivning af en af vores partnere.

 

Udstyret er alfa omega for en god vinduespudser

 

Ved at bruge det rigtige grej kan man nå meget langt som vinduespudser. Her vil vi kort gennemgå en typisk vinduespudsning ud fra de forskellige trin og det tilhørende udstyr:

 

I første trin skal ruden sæbes ind, eller indvaskes. Det gøres med en indvasker, som bruges til at fordele sæben pænt og ligeligt på hele ruden. En billig indvasker risikerer at være for tør eller for våd, og man skal også have den rigtige størrelse til forskellige størrelser vinduer.

 

I næste trin skal ruden pudses. Det gøres med en vinduessvaber, også kaldet en skviser. En dårlig svaber efterlader striber på ruden, og det ser grimt ud. Svaberen skal også regelmæssigt have skiftet gummi, så den er glat og behagelig at arbejde med.

 

I sidste trin kan vinduespudseren vise sin finesse. Her bruges et viskestykke af god kvalitet til at tørre kanterne af, så ruden efterlades tør og pæn. Du kender sikkert selv dét, at man skal tørre noget af med et viskestykke med dårlig sugeevne, eller som efterlader fnuller. Det holder ikke!

 

Noget andet, der kan gøre vinduespudsning meget mere behageligt, er sådan noget som et vaskeanlæg. Det er noget udstyr, som med den rigtige teknik kan udføre ellers umulige opgaver, når det kommer til vinduespolering. Faktisk kan det lade sig gøre at pudse vinduer på stående fod i meget store højder – sikkert og effektivt!

 

Du er altid velkommen til at tage kontakt til os, hvis du har brug for sparring i forhold til udstyr til vinduespudsning, og hvad dine vinduer har af særlige behov.

 

Den rigtige sæbeblanding

 

Det er forskelligt fra vinduespudser til vinduespudser, hvad der er den rigtige sæbeblanding. Ifølge os her hos FåPudset består den helt rigtige opblanding af fx 8L koldt vand, 1spsk. sæbemiddel og 1tsk. salmiakspiritus, hvilket er med til at opløse fedt og snavs på ruderne. Hvis man rigtig vil kræse for sin opblanding, kan man tilsætte lidt husholdningseddike for at modvirke, at vandet efterlader kalkpletter på vinduerne.

 

I denne forbindelse er det også vigtigt, at vinduespudseren kontrollerer, at der bliver brugt miljøvenlige midler og kemikalier, og at det generelt bliver håndteret korrekt. Hensynsløs tømning af spanden kan være med til at skade planter hos kunderne, og det er selvfølgelig uacceptabelt. Vi samarbejder ikke med pudsere, der ikke viser hensyn til miljøet, og det bør du heller ikke!

 

Den rigtige teknik til vinduespolering

 

Der er flere forskellige metoder inden for vinduespolering, og hver vinduespudser har sikkert sine egne teknikker. Men der er alligevel nogle overordnede ting, som er værd at huske på.

 

Først og fremmest bør man starte i det øverste venstre hjørne og derefter pudse ruden i én bevægelse uden at løfte svaberen eller slippe den. Det gør, at man undgår striber.

Det også en fordel, hvis man kan have lidt overlap mellem sine baner, og at gør det så hurtigt, at vandet ikke når at fordampe fra ruden. Dette kan især være en udfordring i de varme sommermåneder, men en dygtig pudser er mand nok for udfordringen!

 

Efter behov kan pudseren vælge at vaske ruden flere gange. Det kan især være tilfældet hos førstegangskunder, eller kunder der ikke får pudset særlig ofte. Her kan det naturligvis være en fordel, at man i stedet får pudseren til at aflægge hyppigere visit, så man i stedet sparer sine penge på arbejdstiden og på holdbarheden af vinduerne.

 

Striber er et klassisk tegn på dårlig vinduespudsning

 

Det er selvfølgelig ikke alle professionelle vinduespudsere, der er lige skarpe heller. Bare fordi man er faglært, behøver man ikke være dygtig. Gid det var så vel!

Én af de første alarmklokker, som bør ringe hos dig, når du skal gå en vinduespudser efter i sømmene, er om der er lavet striber på vinduerne. Disse små streger af sæbe og skidt er dødærgerlige at blive efterladt med som kunde, og det er naturligvis under al kritik, hvis det sker.

 

Nogle vinduespudsere forsøger måske at haste sig igennem deres arbejde, fordi de tjener penge på at have mange kunder og komme hurtigt fra den ene videre til den næste. Men dette kan være ensbetydende med sløset arbejde. Vælg i stedet en vinduespudser, der altid efterlader blankpolerede vinduer, som skinner selv i gråvejr. Og selvfølgelig har du som kunde krav på en såkaldt ’stribe-garanti’: hvis der skulle være striber, så kommer pudseren tilbage og gør arbejdet om uden beregning!

 

Sikkerhed er vigtigt

 

Baseret på vores erfaring vil vi råde dig til ikke bare at kaste dig ud i at pudse dine vinduer på egen hånd. Det er simpelthen bare ikke alle, der har den fødte vinduespudser inde i sig, og derudover er der en masse hensyn, som kun professionelle håndværkere kan tage sig.

Forestil dig for eksempel, at du begiver dig ud i at foretage vinduespudsning som bosat i en lejlighed. Det kan være ekstremt farligt, hvis man ikke er besiddelse af det rigtige udstyr, og derudover skal man også kende de korrekte arbejdsrutiner. Desværre er der hvert år mange danskere, som styrter i ulykke pga mangel på hensyn i forbindelse med rengøring eller håndværkerprojekter, og det er simpelthen ikke pengene eller besværet værd.

 

HELD OG LYKKE
fra holdet bag FåPudset